heerlijk surfen op het meer

Noordzijde van het Gardameer rustiek kamperen Noodzijde Trentino

 

Romantisch uitzicht bij Riva

Groene campings aan het Gardameer

Een camping krijgt bij ons de benaming groene camping als hij op een rustiek plekje in de bergen of aan het meer gelegen is, weg van de drukte en zonder massatoerisme. Ook groen ingerichte campings, waarbij op een eco manier met de natuur wordt omgegaan, passen in deze categorie.

Rustieke campings, vakantieparkjes

Omschrijving rustige terreinen en groene parken aan het Gardameer

Bellavista Torbole sul Garda(Trento): Groene camping, rustige omgeving, eenvoudige tentplaatsen met alle voorzieningen en schoon sanitair, aan de schitterende bergzijde aan de noord-oostkant van het Gardameer, prachtige fietstochten mogelijk.
Baia Verde Manerba del Garda (Brescia): overzichtelijke en gezellige gezinscamping  aan een groene baai langs het meer op circa 300 meter van een zandstrand
Camping Sirmione Sirmione (Brescia): Op het kleine schiereiland Sirmione aan de westzijde van het Gardameer, met plaatsen aan het meer. Zeer groene camping met prettige zwembaden, ook mooie bungalows te huur.
Paradiso Gargnano (Brescia):De meest groene en natuurlijke camping aan het Gardameer, op 360 mtr hoogte, met een prachtige uitzicht over het gehele Gardameer, omringd door olijf en laurierbomen. Kleine camping.
la Rocca

Bardolino (Verona) Tussen de olijfbomen in een prachtige baai aan het Gardameer, niet ver van de Brennerpas, ligt camping La Rocca. Er zijn ook appartementen te huur. Mooie natuurlijke omgeving, met veel kunststeden in de buurt zoals Verona, Mantua en Venetie.

Camping al lago Riva del Garda (Trento), Groen park aan het meer aan de noordoostkant van het Gardameer, dichtbij vanaf de Brennerpas. Rustige kust, met prachtige bomen en een breed strand. 65 plaatsen, vriendelijk personeel, leuk voor kinderen.
Agricampeggio Paradiso Castelletto di Brenzone (Verona), Groene Agricamping met eigen producten te koop zoals olijfolie, eieren, eigen groenten en salami. Zeer landelijke omgeving maar vlakbij het strand. Nieuwe camping met modern sanitair.
Zoo Riva del Garda (Trento), kleine gemoedelijke camping Zoo vlakbij het dorp Arco volledig in een groene omgeving bij een rivier. Er is ook een groot zwembad. Gardameer is per fiets te bereiken. Prachtig wandelen in de omliggende bergen
Val Rendena Dare' (Trento), Groene camping met zwembad in het natuurpark Adamello en Brenta, op 45 km afstand van het Gardameer. Voor wie naast zwemmen in het meer ook wil mountainbiken, fietsen, klimmen en wandelen in de bergen
Agricampeggio Valleverde Castelnuovo del Garda (Verona), Een groen terrein op 2 km afstand van het meer in de campagne achter het Gardameer. Er zijn tien plekken, een werkelijke natuurlijke camping met goed sanitair. winkeltjes en barretjes op loopafstand in het dorpje.